Bøger og Kurser
Forstå dog, hvad jeg mener

Fortæl, forsker, fortælABOUT E

•Føler du dig som læge eller forsker skeptisk, når en journalist kontakter dig?

•Har du undret dig over, hvordan et interview med dig blev brugt i en artikel?

•Vil du gerne fortælle omverdenen om din forskning, men ved ikke hvordan?

•Er du i tvivl, om din historie er interessant for en journalist?


Forstå dog, hvad jeg mener klæder læger og forskere på til at forstå og agere efter de journalistiske spilleregler. Du får de basale principper for kommunikation og mediehåndtering og indblik i, hvordan journalister arbejder. I bogen finder du eksempler på, hvordan to vinkler på den samme historie kan efterlade helt forskellige indtryk, ligesom du får forståelse for, hvad det er, der afgør, hvornår en historie er en stor nyhed.


Du får konkrete redskaber til at blive skarp på dit budskab og definere dine målgrupper. Derudover giver bogen dig fif og forslag til at skrive en pressemeddelelse, så du lykkes med at fortælle om din forskning i medierne.


Forfatteren er læge, ph.d. og journalist og har mange års erfaring med forskningsformidling og viser dig på en meget håndgribelig måde, hvordan du får det hele til at fungere, når du kommunikerer med og gennem journalister.


Hvad: Forstå dog, hvad jeg mener – Guide til kommunikation og mediehåndtering for læger og forskere

ISBN-13 er 978-87-994812-1-7

Hvem: Forfatter Charlotte Strøm

Hvor meget: 160 sider Pris DKK 150,-


Få et gratis prøvekapitel ved at udfylde kontaktformularen herunder.Hvor: Udkom 1/3 2017. Ret henvendelse til forfatteren for at købe bogen. Find kontaktinformation her.


”Rigtig god, informativ og anvendelig bog. Den er godt skrevet og giver en fremragende indsigt i den journalistiske vinkel på videnskabsformidling med konkrete værktøjer til forskere og læger, når de skal forklare deres forskning.”


Jesper Eugen-Olsen

Ph.d., seniorforsker, Hvidovre Hospital


"Meget inspirerende at læse. Man lærer at forstå journalistens tankegang og præmisserne i medierne, hvordan man undgår frustration og hjælper sig selv og journalisten bedst muligt, når man skal formidle sin forskning. Bogen er skrevet i et imponerende let sprog med skarpe, klare hovedpointer. En unik og uundværlig guide til videnskabsfolk, der frivilligt eller ufrivilligt kommer på besøg i det offentlige rum."


Johan Olsen

Musiker, ph.d., forsker, Københavns Universitet

Kurser i kommunikation og mediehåndtering


Den gode historie

Øv dig i at fortælle din gode historie og bliv bedre til at spotte den i dit daglige virke.  SharPen tilbyder skræddersyede kurser i kommunikation. Tag kontakt på telefon 22 23 75 19 og få et uforpligtende tilbud.


Mediehåndtering

Føler du dig uforberedt i mødet med pressen? Få træning i mediehåndtering og brænd igennem med dine budskaber.


Ph.d. kursus

Er du ph.d. studerende og vil gerne lære hvordan du udbreder din forskning til offentligheden gennem medierne, så tag ph.d.kurset Hey you, let me tell you about my research - get public media outreach  (2,0 ECTS credits) på Københavns Universitet SUND.

Få et gratis prøvekapitel - udfyld kontaktformularen

Ja tak, send mig et gratis prøvekapitel af bogen "Forstå dog, hvad jeg mener" af Charlotte Strøm.

Den oplyste mailadresse bruges kun til dette formål og videregives ikke.

”Giver forskeren en kort og koncis vejledning til effektivt at udbrede sine budskaber uden for de fagfællebedømte medier. Det gælder om at kende nyhedsjunglens mange uformelle spilleregler, og det gør man, når man har læst denne udmærkede bog.”


Michael Larsen

Professor, Rigshospitalets Øjenklinik og Københavns Universitet